Een team zijn

`We zouden echt een heel goed team zijn, met onze complementaire eigenschappen´, zegt hij lachend.

We zitten op de bank. Ik mok nog wat na. Een uur daarvoor schoof ik geïrriteerd mijn stoel naar achter, helemaal klaar met de AIVD-kerstpuzzel – ja, nu al -, helemaal klaar met onze `complementaire eigenschappen´, helemaal klaar met de tijd van het jaar, het donker, mijn lichaam, mezelf, de samenleving.

Helemaal klaar met mijn eigen gebrek aan geduld, vooral.

En onze verschillende manieren van werken, dat ik mezelf aan heb geleerd om wiskundige shizzle netjes geordend op te schrijven, er de ruimte voor te nemen. Omdat ik het anders niet meer overzie, in de stress raak, wat nu dus gebeurde.

Na die uitspraak besluit ik in één minuut om even te gaan lezen, nee, om wat yoga te doen, om toch wat te gaan schrijven, ik ga nog even een wandeling maken, onee, ik wilde nog wat opzoeken, weet je wat, zal ik mijn tekenspullen weer eens opzoeken?

Uiteindelijk zet ik Mary J. Blige op. Niet te hard, maar hard genoeg om het lockdownfeestje van de buren te overstemmen. Ik wil alle onrust eruit dansen.

Het duurt even voor de boksbewegingen op zijn. Midden in één of andere slungelige beweging kijk ik op, naar de vriend, die rustig – alsof er niet één of andere malloot op niet-zijn-smaak muziek door de kamer springt – en geconcentreerd aan het snelschaken is.
Ik moet lachen. Een team. Alsof we dat niet allang zijn.

5 gedachten over “Een team zijn

  1. Naar het schijnt ligt het aan de stand van maan en zon, dat geen blijf weten met jezelf. Heb dan gisteren toch maar tekenspullen gepakt en ik denk niet dat ik hier een tekening kan posten in de comments maar het hielp. Alles komt goed, even doorbijten, over een maand of wat is alles weer helder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s