Omgekeerde houthakker

Deze avond. Ik ben alleen thuis. De laatste rommeltjes van 2019 worden weggegooid, weggegeven of schoongemaakt en geordend.

Ik deed een reorganisatie in de keuken. In 5 minuten plukte ik wat onnodige dingen uit de kastjes, zette de borden, mokken, bakjes recht, keek wat we snel moeten opeten, vulde wat potten bij, gooide wat ondefinieerbare frummels weg.

Ik vond mijn Airmiles-pas in een laatje (had ik die nog? ja, blijkbaar) en besloot mijn Airmiles aan het goede doel te doneren. Ik wist mijn wachtwoord niet meer, maar het was vreselijk eenvoudig.

Ik stuurde wat ultrakorte berichtjes aan mensen die ik al heel lang een lap tekst wilde schrijven.

Ik vond een bak met schrijfwaar, speurde nog wat stylo’s bij elkaar en testte de pennen, gooide er een stuk of wat weg, sleep de potloden. De administratielade werd doorgenomen en een boel papier ging in de prullenbak.

Ik ging in één ruk door mijn mailbox zoals je kunt stofzuigen zodat het voor het oog weer netjes is, snelsnel, vlugvlug, alleen de dingen die overduidelijk wegmochten, gingen weg, de stofvlokken bleven achter de spreekwoordelijke bank.

Maar ik kon mezelf niet helemaal bedwingen, ik begon toch ook in mijn conceptenmap te lezen.

22 juni 2019 –

We tekenden. We schreven onze namen op papieren, besloten bij elkaar te blijven, ervan uit te gaan dat we elkaar nog wel even leuk vinden en ik vind dat iets wonderlijks. Nooit eerder heb ik zo duidelijk gevoeld dat ik met iemand alles samen

9 februari 2019 –

Ik wil een omgekeerde houthakker zijn
Boom na boom planten
Zaden in de lucht steken
Het ijzer bot laten worden 
Niet doorklieven maar bijeen brengen
Wachten op de zon op het onweer op het leven de

Mensen die eraan voorbij gaan dat het hier begint dat het al begonnen is

5 gedachten over “Omgekeerde houthakker

  1. Ik zag de titel en vond hem vreemd. Het is niet de bedoeling dat ik anderen in mijn psyche laat kijken, maar kijk, ik laat het even toe. Het eerste dat in me opkwam was… dat is een fijne naam voor een kamasutrastandje. Echt. Hoe belachelijk is dat ?
    Enfin. Dan bleek je schrijfseltje me ook na lezen wat vreemd te zijn. Maar toch heel leuk.

  2. “Omgekeerde houthakker”: ik was er zeker van dat dat geen toevallige titel was en dat je heel goed wist waar je naartoe wou. En toen kwam dat prachtige gedichtje en het was het helemaal :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s