PNN Ucumarí

Zittend op een dak in Buga, Colombia

We zijn vier dagen en twee natuurparken verder en er gebeurt weer van alles. En soms juist niet zoveel. Maar daar wil ik ook best over vertellen. .

PNN Ucumarí

Colombia telt maar liefst 59 PNN’s: parques nacionales naturales. Na Otún Quimbaya leerde ik dat op dezelfde route ook PNN Ucumarí ligt. Een park waar je alleen lopend in kan, met een meer – Laguna de Otún – op 3950m hoogte.

Het meer was helaas nog te ver voor m’n botten, (krikkrakzuchtsteun hier hoor ;) nee valt best mee maar ik doe voorzichtig) maar de eerste herberg genaamd La Pastora op drie uur lopen zou hopelijk lukken.

Zo gezegd zo gedaan: ik overtuigde m’n gepensioneerde reiscompagnon Jane om me te vergezellen, dus om 6 u ’s ochtends stonden we op en niet veel later vertrokken we.

– Hier was wat weerstand van Janes zijde aangezien ze van slapen en (heel veel) koffie houdt, maar dat was zo opgelost met de belofte van een middagdutje en volop gesponsorde koffie. En bovendien, in de ochtend is het meestal droog terwijl het in de middag met bakken uit de hemel komt. De regen, niet de koffie.

Verrassing! De chiva, bus, reed slechts tot Otun Quimbaya dus we kregen nog een uurtje wandelen cadeau. Een Colombiaans uur die in onze tijd één uur en veertig minuten duurde. Waarbij ik graag vermeld dat ons tempo niet heel hoog lag, omdat er ook wat wild gespot moest worden. (Is dat een tapir? Ooojawel! Welke vogel is dat? Zie je die bloem?)

Jane bleek wederom* uitstekend gezelschap, ontzettend grappig en fitter dan menigeen. Met haar gympies stapte ze flink door de modder, en als fervent tuinierster gingen we driftig op zoek naar orchideeën. Die we overigens amper vonden. ;)

Het was echt een fantastische ervaring met ongelooflijk mooi weer, stilte, natuur, vreselijk zoete koffie, dutjes, supervriendelijke en niet zo veel mensen en fijne gesprekken. (Het is best fijn om met mensen te praten die niet zoals jij nog alles over het – werkende – leven moeten ontdekken)

Voor de rest zal ik wat foto’s laten spreken, morgen meer over Laguna de Sonso!


*We hadden al een tour door de stad gedaan waarbij we dwars door een groep crack rokende mannen liepen en ze zonder blikken of blozen over mensen drollen stapte. Op zoek naar een mooi stadscentrum vonden we een ingebouwde kerk en vooral veel kantoorgebouwen. Daarna concludeerden we dat er in Pereira zelf niet veel te halen is voor toeristen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s